![Posted by Picasa](http://photos1.blogger.com/pbp.gif)
Bollerne er en variant af en efterhånden gammel sag. bollerne bliver dejligt svampede
og du ikke skal have hænderne i dejen.eneste minus er at du skal vide at du vil bage dem 8-10 timer før
hvis du skulle få lyst så opskriften idag sådan ud:
50 g gær (jeg tror mindre kan gøre det)
1-1½ tsk salt
2 tsk sukker
9 dl vand
½ dl flydende becel el neutral olie (raps/vindruekerneolie)
1dl hørfrø
1½ dl havregryn
1oo g valnøddekerner
40 g tørret tranbær
tilsæt hvedemel til dejen stadig er lidt "flydende"
og nem at røre med håndmixer/dejkroge
dejen stilles til hævning i køleskabet. Natten over passer fint.
sættes på bageplade m grydeske/er - m god afstand.
(alt efter hvor meget mel du har tilsat, kan de flyde lidt ud)
jeg plejer at lade dem efterhæve i den tid, det tager at varme ovnen op til 200 grader (v varmluft)
bages 15-20 minutter efter størrelse og din ovns personlighed
God fornøjelse
- og rigtig glædelig fødselsdag Jensen ,o) - ca en halv time endnu
Ingen kommentarer:
Send en kommentar