mandag den 13. juni 2011

apropos ingefær

- er denne ingefærkage et hit.
Jeg fandt den hos the pink whisk; the best gingercake ever.


Jeg har ændret lidt på indholdet - så her får du min udgave ;

500 g mel
180 g flydende becel
225 g lys sirup
225 g mørk sirup (oprindeligt treacle - men det findes ikke i mit skab/nærområde..)
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1½ -2 tsk stødt ingefær
og lidt revet ditto
180 g rørsukker
et lille skvæt citronsaft
3/4 tsk salt
4 dl kogende vand (en god ide at hælde noget af det i det mål, du har brugt t sirup, så du får det sidste med)

For at få kagen så mørk, som jeg tror "treaclen" bevirker,  tilsatte jeg (vist ikke helt politisk korrekt) lidt madkulør..

bages v 180 grader i 20-25 min. Hold øje med den. den bliver nemt/pludselig mørk/bagt.

Jeg lavede en glasur med reven skal af en citron - og et par spsk saft (og kogende vand).

"Desværre" blev den spist ret hurtigt,o) - også før jeg fik taget et billede, men jeg tror at det er helt rigtigt, at den kan holde sig pænt længe i tætsluttende boks. Den bid der var tilbage et par dage efter, var ikke blevet ringere.

rigtig god fornøjelse - og appetit.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar