onsdag den 26. januar 2011

Anne-brød

Anne synes, at andre også skal have glæde min variation af langtidshævet brød:


1 liter vand
30 g gær (opløses i lidt af vandet)
2 tsk salt
600 g sigtet spelt
600 g hvedemel
Rør hele baduljen sammen. Lad hæve minimum 6 max 12 timer i køleskab. Det passer fint med natten over.
Jeg plejer at lave 4 brød - på 2 plader. Dejen flyder lidt ud  men er smidig og "lidt sej" - så det kræver et lidt specielt "tag" at få den på pladerne. Jeg plejer at bruge 2 grydeskeer. Dene ene til at tage dejen op med - (mens jeg "snor" dejen lidt) den anden til at skubbe den af med. I starten klippede jeg dejen over med en saks når den havde den rette størrelse/længde (hængende fra grydeskeen) ,o)
I ovnen med det samme - ingen efterhævning.
Her i huset passer det med 25 min v 220 grader varmluft.
Velbekomme
Brødet er fryseegnet - og rigtig godt at riste.
Ingrdienserne kan varieres i det uendelige. Tidligere brugte jeg f.eks. 2-300 g havregryn og 900 g hvedemel. Både havregryn og spelt gør brødet mere svampet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar